"Afspraak is afspraak met een betrouwbare dienstverlening"

Leer reanimeren in vier uur

Je hoopt het nooit mee te maken, maar dat het een keer op je pad komt is geen ondenkbeeldige situatie: in Nederland alleen al moeten iedere week maar liefst 300 honderd reanimaties worden uitgevoerd. Thuis, op straat of op de sportclub. Wat doe je als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt? Hoe werkt een AED? Leer reanimeren in vier uur en je weet precies wat je kunt doen om te helpen in een noodsituatie.


Leer in korte tijd hoe je moet handelen bij een reanimatie, inclusief gebruik van de AED.

De basiscursus Reanimatie en toepassing van de AED kan ervoor zorgen dat je precies weet wat je te doen staat. En belangrijker nog: dat je in zo'n situatie juist handelt. In deze praktijkgerichte les van 4 uur leer je hoe je handmatig moet reanimeren en hoe je een AED (automatische externe defibrillator) kunt gebruiken. Je gaat zelf oefenen: er is een AED en oefenpop beschikbaar.

De cursus voldoet aan de criteria en richtlijnen die zijn gesteld door de Nederlandse Reanimatie Raad en het Oranje Kruis. De les wordt gegeven door ervaren en (NRR) gecertificeerde reanimatie-instructeurs en er wordt gewerkt met kleine groepen. Na afloop ontvang je een certificaat.

OVER DE CURSUS

  • Duur: 4 uur klassikaal
  • Groepsles
  • Check of deze cursus vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar

 

LEERDOELEN EN ONDERWERPEN

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

  • Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Bewusteloosheid

WAT KRIJG JE NA AFLOOP VAN DE CURSUS?

  • Bij goed gevolg: Rode Kruis certificaat "Reanimatie" - ECAC erkend (twee jaar geldig)
  • Minigids Reanimatie & AED